Fitch a confirmat ratingul maxim "AAA" al SUA, cu perspectivă stabilă

Postat la 16 august 2011 13 afişări

Fitch Ratings a confirmat marţi ratingul maxim al Statelor Unite, "AAA", cu perspectivă stabilă, dând astfel un răgaz celei mai mari economii a lumii, după ce a fost retrogradată de Standard&Poor’s pe 5 august.

"Confirmarea ratingului suveran la nivelul "AAA" reflectă că principalii piloni ai solidităţii financiare a SUA rămân intacţi, respectiv rolul pivotal în sistemul financiar mondial şi economia puternică, flexibilă şi diversificată, care furnizează baza veniturilor", se arată într-un comunicat al Fitch.

Potrivit agenţiei, flexibilitatea monetară şi a ratei de schimb valutar sporeşte capacitatea economiei americane de a absorbi şi a se adapta şocurilor.

Retrogradarea ratingului SUA de către Standard&Poor's de la nivelul "AAA" la "AA+" a dus la scăderi drastice ale cotaţiilor acţiunilor pe bursele internaţionale.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
rating,
economie,
fitch,
perspectiva
/actualitate/fitch-a-confirmat-ratingul-maxim-aaa-al-sua-cu-perspectiva-stabila-8626126
8626126
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.