Fiscul va folosi roboţi creaţi de UiPath pentru a reduce timpul de aşteptare al contribuabililor

Autor: Adelina Mihai Postat la 06 iulie 2021 98 afişări

Fiscul va folosi roboţi creaţi de UiPath pentru a reduce timpul de aşteptare al contribuabililor

Ministerul Finanţelor şi UiPath au încheiat un acord de colaborare pentru operaţionalizarea activiăţilor din cadrul Centrului de Excelenţă RPA (Robotic Process Automation) din cadrul ministerului.

”În baza acordului, reprezentanţii Ministerului Finanţelor şi cei ai UiPath vor identifica procesele software repetitive la nivelul sistemelor informatice ale Ministerului de Finanţe şi vor dezvolta roboţi software de automatizare a acestor procese. Implementarea soluţiilor de automatizare va ajuta la diminuarea timpului de aşteptare în cazul solicitărilor de informaţii fiscale venite din partea contribuabililor, precum şi la creşterea gradului de securitate a informaţiilor procesate”, se arată în comunicatul ministerului.

Acordul are ca scop identificarea şi implementarea la scară largă a soluţiilor de digitalizare în cadrul ministerului, ”fiind orientat către tehnologii inovatoare, precum Blockchain, soluţii Cloud, BigData / Analytics şi Robotic Process Automation”.

"Împreună cu reprezentanţii UiPath, aducem în administraţia fiscală din România cele mai noi tehnologii de automatizare a proceselor repetitive, precum eliberarea anumitor certificate fiscale, care necesită un timp de lucru îndelungat din partea inspectorilor fiscali. Automatizarea acestor procese scade încărcarea aferentă task-urilor repetitive şi permite funcţionarilor să-şi utilizeze expertiza pentru activităţi complexe, cu valoare adăugată mai mare.", a declarat ministrul de Finanţe, Alexandru Nazare.

UiPath este un start-up fondat în România în 2015 de o echipă condusă de Daniel Dines - un fost angajat al Microsoft care s-a întors în Bucureşti pentru a-şi înfiinţa propria firmă - care construieşte roboţi software care înlocuiesc oamenii în realizarea activităţilor repetitive din companii. UiPath a fost listată anul acesta la Bursa de la New York, cea mai mare din lume, şi are în prezent o capitalizare de peste 32 de miliarde de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
activitati,
roboti,
finante

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.