Fiscul va anunţa prin Poştă populaţia şi firmele de ştergerea penalităţilor, dacă achită datoriile până la sfârşitul anului

Postat la 10 octombrie 2011 11 afişări

ANAF va transmite până vineri, 15 octombrie, scrisori către populaţie şi firme prin care va anunţa că penalităţile vor fi şterse dacă datoriile şi dobânzile de întârziere către bugetul de stat vor fi achitate până la finele anului, potrivit unui ordin emis de Ministerul Finanţelor Publice.

Notificările vor fi trimise contribuabililor care înregistrau restanţe la bugetul statului la 31 august 2011. Statul va anula penalităţile de întârziere, precum şi jumătate din majorările de întârziere aferente acestor obligaţii fiscale principale, dacă principalul şi dobânzile aferente acestora sunt stinse prin plată sau compensate până la finele anului. Pentru contribuabilii care vor achita datoriile principale până la jumătatea anului viitor, se va aplica o reducere de 50% a penalităţilor de întârziere, precum şi o diminuare cu 25% a majorărilor de întârziere. Persoanele care nu au fost notificate privind posibilitatea ştergerii datoriilor se pot adresa organelor fiscale pentru clarificarea situaţiei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anaf,
datorii,
populatie,
firme,
plata
/actualitate/fiscul-va-anunta-prin-posta-populatia-si-firmele-de-stergerea-penalitatilor-daca-achita-datoriile-pana-la-sfarsitul-anului-8850870
8850870
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.