Firmele medicale şi cele de IT sunt în căutare de spaţii de birouri şi în trimestrul al doilea

Postat la 11 iulie 2019 27 afişări

Al doilea trimestru din 2019 a reconfirmat interesul sporit pentru închirierea de spaţii de birouri. La nivel naţional, au fost închiriaţi peste 115.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri. Cele mai interesate au fost firmele medicale, farmaceutice şi de IT.

Firmele medicale şi cele de IT sunt în căutare de spaţii de birouri şi în trimestrul al doilea

În total, în prima jumătate din 2019 au fost tranzacţionaţi la nivel naţional 239.500 metri pătraţi de birouri, în creştere cu 17,6% faţă de primele 6 luni din 2018, când au fost închiriaţi aproximativ 203.600 de metri pătraţi, arată un comunicat remis, marţi, MEDIAFAX.

Tranzacţiile realizate în primul semestru al acestui an reprezintă aproximativ 60% din volumul total tranzacţionat anul trecut, de aproape 400.000 de metri pătraţi. Dacă se va menţine ritmul actual şi în ultimele două trimestre din an, atunci ar putea fi depăşit cu cel puţin 20% nivelul înregistrat în total în 2018.

„Piaţa de birouri continuă să performeze şi în 2019, ceea ce indică faptul că acest segment imobiliar a ajuns la un anumit grad de maturitate. Prezenţa dezvoltatorilor profesionişti, cu multă experienţă şi cu strategii adaptate noilor cerinţe ale chiriaşilor a contribuit la maturizarea pieţei. Aceasta se traduce printr-un echilibru între cerere şi ofertă şi uşoare fluctuaţii ale gradului de neocupare şi la nivelul chiriei medii”, a declarat Marius Şcuta, Head of Office Department JLL România.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
birouri,
spatii,
firme,
it,
medici

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.