Comisia Europeană a majorat prognoza de creştere economică pentru România la 4%, de la 3,3%

Postat la 10 iulie 2019 75 afişări

Comisia Europeană a majorat prognoza de creştere economică pentru România de la 3,3% în prognoza de primăvară la 4% pentru acest an, în prognoza de vară, prezentată miercuri.

Comisia Europeană a majorat prognoza de creştere economică pentru România la 4%, de la 3,3%

Pentru 2020 prognoza de creştere economică este 3,7%, de la 3,1% în prognoza de primăvară. Inflaţia este anticipată pentru acest an la 4,2% (3,6% în prognoza anterioară) şi la 3,7% în 2020 (3% în prognoza anterioară).

Comisia remarcă creşterea de 5,1% a economiei din primul trimestru, cu consumul drept principal motor, mulţumită creşterilor salariale din ultima perioadă, dar şi creşterea sectorului de construcţii, sub impulsul recentelor facilităţi fiscale. Ritmul de creştere al exporturilor a încetinit la 3,2%, în timp ce importurile au crescut cu 9,3%.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.