Firma Cambridge Analytica, acuzată că a folosit ilegal datele utilizatorilor Facebook, a vrut să angajeze un consultant politic pentru campania PSD

Postat la 21 martie 2018 51 afişări

Firma Cambridge Analytica, acuzată că a folosit ilegal datele utilizatorilor Facebook în campania preşedintelui SUA Donald Trump şi în cea pro-Brexit, a încercat să îl angajeze pe un consultant politic britanic pentru a lucra pentru Partidul Social-Democrat din România, relatează Associated Press.

Firma Cambridge Analytica, acuzată că a folosit ilegal datele utilizatorilor Facebook, a vrut să angajeze un consultant politic pentru campania PSD

Consultantul politic britanic Rupert Wolfe Murray a declarat miercuri pentru agenţia The Associated Press că Mark Turnbull, un oficial de rang înalt din cadrul companiei de analize politice Cambridge Analytica, l-a contactat în august 2016.

Rupert Wolfe Murray a prezentat un email pe care i l-ar fi trimis Mark Turnbull: "Ceea ce oferim este trimiterea unei echipe de două persoane în actuala echipă de campanie..., pentru a furniza consultanţă strategică şi asistenţă în mod activ în cursul campaniei..., în următoarele două-trei luni".

Wolfe Murray afirmă că a refuzat oferta deoarece el nu lucrează pentru partide politice.

Nu este clar dacă firma Cambridge Analytica a avut vreun rol în alegerile parlamentare desfăşurate în România în decembrie 2016, câştigate de Partidul Social-Democrat (PSD) cu circa 46% din voturi. Pe locul al doilea s-a clasat Partidul Liberal, cu 20%, precizează agenţia Associated Press.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.