Firea: Noul Bucureşti este un oraş părăsit. Activistul s-a transformat

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 09 mai 2022 170 afişări

Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea afirmă, luni, că „Noul Bucureşti este un oraş părăsit. Primarul general este inexistent, iar serviciile publice sunt la pământ”: „Activistul s-a transformat”.

Firea: Noul Bucureşti este un oraş părăsit. Activistul s-a transformat

„Noul Bucureşti este un oraş părăsit. Primarul general este inexistent, iar serviciile publice sunt la pământ. Mizerie, trafic infernal, parcuri degradate şi, mai nou, câini fără stăpâni pe străzi. Şi, totuşi, cu ce se ocupă Nicuşor Dan în timp ce Capitala se degradează? La începutul anului, Nicuşor Dan ne-a anunţat zero investiţii în acest an! S-a ţinut de cuvânt, iar conturile primăriei sunt blocate, din nou, de afaceristul Constanda. În 2020, Echipa Firea a propus o soluţie, dar s-au opus USR şi PNL, fix susţinătorii lui Nicuşor Dan. Să îi vedem cum se descurcă acum, chiar dacă tot de la PSD cer soluţii”, scrie pe Facebook Gabriela Firea.

Ea afirmă că, „din birou, Nicuşor Dan pare că nu vede realitatea”.

„Este suficient cât suferă, zilnic, oamenii din acest oraş. De un an o călătorie cu transportul în comun costă de trei ori mai mult. S-au promis servicii mai bune şi ce se oferă? Vineri au lipsit din oraş aproape 500 de vehicule, o treime din parcul auto. Din cauza asta oamenii aşteaptă mai mult în staţii şi stau înghesuiţi în cele care vin deja pline. Anul trecut, erau scoase pe traseu aproape 1.900 de autobuze, troleibuze şi tramvaie. Vineri, în Bucureşti au circulat doar 1.400. Unde sunt restul? Stau pe butuci în garaje, fără piese de schimb sau anvelope. Din birou, Nicuşor Dan pare că nu vede realitatea. Va privi, însă, la festivalurile pe care le-a aprobat în Grădina Cişmigiu. Da, aţi citit bine, fix genul de evenimente pe care dacă le aproba Firea erau nocive. Dubla măsură a fost dusă la rang de artă de către primarul general. Activistul s-a transformat”, adaugă Firea.

Gabriela Firea îl acuză pe primarul general al Capitalei că a minţit când a spus că a salvat oraşul de o criză financiară.

„Bucureştiul nu a fost niciodată în pericol să nu se poată finanţa în urmă cu doi ani. În anul 2020, economia mondială a fost dată peste cap de pandemia Covid-19, iar soluţia oferită de BERD a fost cea mai bună. Am avut de ales între un împrumut pe termen scurt, trei ani, şi să blocăm Capitala pentru 10 ani, cu dobânzi în creştere. Asta a făcut Nicuşor Dan acum! Şi nici măcar nu a reuşit să refinanţeze tot creditul. Când faci promisiuni deşarte, minciuna te prinde din urmă. A trecut un an şi jumătate din mandatul actualului primar general. Unde sunt cei 100 km de conducte reparate în fiecare an? Un este salariul de 1.400 de euro pentru fiecare bucureştean? Ce ştim sigur, din păcate, este că oraşul, Capitala României, este îngropat în mizerie, şobolanii umblă liberi, şantierele sunt oprite, iar instituţiile de cultură sunt puse pe butuci. Le promit bucureştenilor că nu-i vom abandona. Consilierii generali PSD vor continua să propună soluţii pentru oraş, chiar şi în al 12-lea ceas! Este momentul ca majoritatea USR-PNL să uite de minciuni propagandistice şi să-şi amintească de oameni”, conchide fostul edil al Bucureştiului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
firea,
nicuşor dan,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.