Firea, din nou ÎN RĂZBOI cu MAFIA TAXIMETRELOR. Ce s-a întâmplat ultima oară când primarul general a încercat SĂ REGLEMENTEZE taximetria în Capitală

Postat la 30 august 2018 52 afişări

Gabriela Firea a reluat, miercuri, discuţiile despre o posibilă nouă reglementare în taximetrie şi intenţionează „să stârpească mafia taximetrelor” de la Gara de Nord, Otopeni şi Centrul Vechi. Nu este prima oară când primarul general încearcă să facă ordine în rândul taximetriştilor din Bucureşti.

Firea, din nou ÎN RĂZBOI cu MAFIA TAXIMETRELOR. Ce s-a întâmplat ultima oară când primarul general a încercat SĂ REGLEMENTEZE taximetria în Capitală

 Prima sa tentativă de a schimba regulamentul transportului în regim de taxi, pus în dezbatere publică în decembrie 2017, a stârnit numeroase nemulţumiri în rândul bucureştenilor, care au interpretat iniţiativa ca pe o interzicere a aplicaţiilor dedicate, cum ar fi Clever sau Star Taxi şi o limitare a accesului la transport alternativ de tip Uber. Firea a retras în martie 2018 regulamentul propus de Primărie, pe motiv că la nivelul Guvernului se elaborează şi se va pune în dezbatere publică o modificare a legii taximetriei.

 

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, că instituţia pe care o conduce intenţionează „să stârpească mafia taximetrelor” de la Gara de Nord, Otopeni şi Centrul Vechi. Edilul a declarat că este „un subiect dureros pentru bucureşteni şi pentru vizitatori”  şi că ministrul Transporturilor, Lucian Şova i-ar fi dat deja nu doar acordul de principiu, dar şi răspunsul pozitiv că doreşte să îi fie alături în iniţiativa de a stârpi mafia taximetrelor de la aeroport, de la Gara de Nord şi din Centrul Vechi.

”Nu se mai poate aşa, avem multe sesizări şi plângeri, atât de la bucureşteni, cât şi de la turişti. Sunt în continuare taximetrişti şi nu toţi, nu vreau să blamez toţi taximetriştii, dar e de ajuns ca la o sută de taximetrişti să fie 20 care nu respectă regulamentul pe care noi l-am aprobat, aşa cum ştiţi şi să strice toată imaginea Capitalei României. Sunt în continuare taximetrişti care refuză curse, negociază, care spun că sunt prea scurte şi aşteaptă una mai lungă, care se uită la om dacă e mai bine îmbrăcat să ceară mai mult, dacă consideră că nu e atât de bine îmbrăcat, de asemenea îl respinge. Cu alte cuvinte, o încălcare flagrantă a regulamentului şi evaluări subiective, ca să nu mai spun de evaziunea fiscală”, a mai spus Gabriela Firea.

Potrivit edilului, în perioada următoare vor urma măsuri drastice pentru taximetriştii care nu respectă regulile.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.