Fintechul Omnicredit, controlat de un fond de investiţii deţinut de omul de afaceri Ion Florescu, a obţinute o finanţare de 2 mil. euro pentru a dezvolta serviciul de factoring destinat IMM-urilor din România

Autor: Roxana Rosu Postat la 31 mai 2022 50 afişări

Fintechul Omnicredit, controlat de un fond de investiţii deţinut de omul de afaceri Ion Florescu, a  obţinute o finanţare de 2 mil. euro pentru a dezvolta serviciul de factoring destinat IMM-urilor din România

Platforma de fintech Omnicredit a obţinut o finanţare de circa 2 milioane de euro de la un fond de investiţii de debt specializat în finanţări pe factoring, fondurile urmând să fie folosite pentru servicii de microfinanţare pentru IMM-uri.

 „În special în rândul IMM-urilor, perioada care urmează se anunţă marcată de dificultăţi în asigurarea lichidităţii necesare pentru desfăşurarea operaţiunilor. Sincopele fluxurilor logistice vor continua probabil, sub impactul valurilor succesive ale pandemiei şi al războiului din Ucraina. Încă nu este clar cât de gravă va fi criza alimentară provocată de scăderea dramatică a livrărilor de cereale din Ucraina şi Rusia, care împreună exportau circa 30% din volumul total de grâu tranzacţionat la nivel mondial, însă semnele nu sunt deloc încurajatoare”, este de părere Elisa Rusu, CEO al Omnicredit.

Acţiunile Omnicredit sunt deţinute în proporţie de 15% de către Elisa Rusu şi 85% de către fondul de investiţii Reconstruction Capital II LTD, listat pe secţiunea AIM a London Stock Exchange şi controlat de omul de afaceri Ion Florescu.

În prezent, Omnicredit are expuneri curente în piaţă de aproximativ 4,5 milioane de euro şi a acordat în total, de la înfiinţare (2019) până în prezent, finanţări de circa 45 milioane de euro.

Volumul total de finanţări acordate de companie în 2021 a fost de aproximativ 20 milioane euro. În platforma Omnicredit şi-au înregistrat conturi un număr de aproape 6.000 de clienţi.

 

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
finantare,
imm,
fond de investitii,
platforma

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.