Finanţele au împrumutat 500 milioane de euro la un cost minim istoric

Autor: Razvan Voican Postat la 23 ianuarie 2013 46 afişări

Tendinţa de scădere a costurilor cu datoria publică a continuat ieri, când Ministerul Finanţelor a vândut obligaţiuni de stat în euro pe trei ani în valoare de circa jumătate de miliard de euro la un randament mediu de 3,14% care reprezintă atingerea unui minim istoric.

Tendinţa de scădere a costurilor cu datoria publică a continuat ieri, când Ministerul Finanţelor a vândut obligaţiuni de stat în euro pe trei ani în valoare de circa jumătate de miliard de euro la un randament mediu de 3,14% care reprezintă atingerea unui minim istoric. Planul de emisiune stabilit la sfârşitul lunii decembrie prevedea o valoare a emisiunii de 150 mil. euro, însă suma atrasă efectiv a fost mai mult decât triplă, în condiţiile în care investitorii au venit cu cereri de peste 800 mil. euro, astfel că Finanţele au continuat trendul de depăşire a sumelor programate la licitaţiile de obligaţiuni de stat. A fost prima emisiune de titluri în valută realizată anul acesta pe piaţa internă. În octombrie anul trecut Trezoreria redeschisese o serie de bonduri pe trei ani la un randament de 3,76%, pentru ca în noiembrie randamentul pentru această scadenţă să scadă la 3,4%.

Alte stiri pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
finanţe,
împrumut,
Ministerul Finanţelor
/actualitate/finantele-au-imprumutat-500-milioane-de-euro-la-un-cost-minim-istoric-10517518
10517518
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.