Finanţele au împrumutat 10 mld. lei în trei săptămâni

Autor: Razvan Voican Postat la 21 ianuarie 2013 12 afişări

Săptămâna aceasta se va putea vedea dacă interesul crescând al nerezidenţilor pentru titlurile de stat româneşti se va transforma într-o adevărată avalanşă de capital stră­in, Ministerul Finanţelor având programate o emisiune de certificate de trezorerie pe şase luni, alta de obligaţiuni în euro pe trei ani, iar joi o serie de bonduri în lei pe zece ani.

Săptămâna aceasta se va putea vedea dacă interesul crescând al nerezidenţilor pentru titlurile de stat româneşti se va transforma într-o adevărată avalanşă de capital stră­in, Ministerul Finanţelor având programate o emisiune de certificate de trezorerie pe şase luni, alta de obligaţiuni în euro pe trei ani, iar joi o serie de bonduri în lei pe zece ani.De la începutul anului statul a împrumutat de pe piaţa internă aproape 10 miliarde de lei, de circa 2,7 ori mai mult faţă de suma planificată, în condiţiile în care investitorii au oferit peste 18 mld. lei. Ca prin minune, obligaţiunile pe scadenţe mai lungi au devenit din ce în ce mai căutate, iar randamentele scad de la o licitaţie la alta, intrând sub pragul de 6% pe an. Ministerul Finanţelor are astfel o bună ocazie de a trece la prefinanţarea necesarului pentru anul în curs.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Ministerul Finanţelor,
titluri de stat
/actualitate/finantele-au-imprumutat-10-mld-lei-in-trei-saptamani-10508777
10508777
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.