Finanţare de la stat pentru tineri: Cum pot primi debutanţii în afaceri 10.000 de euro pentru proiecte

Postat la 19 aprilie 2013 30 afişări

Întreprinzătorii în vârstă de până la 35 de ani pot depune de luni planurile de afaceri în cadrul Programului de sprijinire a debutanţilor în afaceri, prin care pot beneficia de finanţare de până la 10.000 de euro şi pentru care este alocat în acest an un buget de 25 milioane de lei.

Finanţare de la stat pentru tineri: Cum pot primi debutanţii în afaceri 10.000 de euro pentru proiecte

 Începând din data de 22.04.2013, ora 10.00, va fi activă înscrierea în cadrul "Programului pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri". Înscrierea se poate face atât pe site-ul Ministerului Economiei, cât şi prin intermediul link-ului direct: http://programenationale2013.aippimm.ro, se arată într-un anunţ de pe site-ul instituţiei.

Finanţarea acoperă 50% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile aferente planului de afaceri, pentru care solicitantul face dovada surselor de cofinanţare. Alocaţiile financiare nerambursabile se acordă în limita sumelor aprobate cu această destinaţie în bugetul Ministerului Economiei.

Totodatul, statul acordă garanţii prin Fondul Naţional de Garantare al Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii pentru creditele contractate de tinerii întreprinzători în vederea realizării planurilor de afaceri acceptate de Ministerului Economiei, până la cel mult 80% din valoarea creditului solicitat, în limita sumei de 80.000 euro, echivalentul în lei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/finantare-de-la-stat-pentru-tineri-cum-pot-primi-debutantii-in-afaceri-10-000-de-euro-pentru-proiecte-10766825
10766825
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.