Financial Times: "România, o încurcătură balcanică"

Postat la 13 august 2012 8 afişări

Lupta pentru putere de la Bucureşti a reaprins dezbaterea cu privire la extinderea UE şi a relevat continuitatea fostei elite comuniste în România, comentează Neil Buckle într-o amplă analiză intitulată "România, o încurcătură balcanică" publicată de Financial Times în ediţia online de duminică.

În analiza sa, Neil Buckley acoperă istoria Românei începând din 1989 şi până la criza din prezent, citând opiniile unor analişti români. Criza din România, care are loc după derapajele premierului ungar Viktor Orban cu privire la instituirea unei ordini constituţionale, relevă cum "unele foste state din blocul estic continuă să se lupte cu cu demonii din perioada comunistă", este de părere Buckley. Aceasta "arată că adoptarea a mii de pagini de legi UE nu pot transforma culturi politice peste noapte şi că progrese democratice obţinute cu greu pot aluneca înapoi", subliniază el în Financial Times.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar times,
analiza,
politic,
economie
/actualitate/financial-times-romania-o-incurcatura-balcanica-9942845
9942845
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.