Financial Times: Problemele Ungariei ar putea anunţa un nou val de contagiune în Europa Centrală şi de Est

Postat la 17 noiembrie 2011 8 afişări

Ungaria a fost lovită din plin de agravarea crizei din zona euro, iar problemele celei mai îndatorate economii din Europa Centrală şi de Est ar putea indica un nou val de contagiune în regiune, afectată puternic şi în 2008 de criza financiară.

Budapesta "a îndurat" trei licitaţii dificile pentru vânzarea de obligaţiuni într-o săptămână, randamentele au urcat puternic, iar forintul s-a depreciat la un minim istoric. Prăbuşirea monedei alimentează inflaţia şi dificultăţile a sute de mii de unguri care au luat credite ipotecare în valută într-o periaodă în care forintul era mult mai puternic, potrivit Financial Times. Agenţiile Fitch şi Standard&Poor's au înrăutăţit la negativă perspectiva de rating a Ungariei, aflată pe ultima treaptă recomandată pentru investiţii, iar retrogradarea în categoria "junk" pare numai o chestiune de timp, potrivit Financial Times.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/financial-times-problemele-ungariei-ar-putea-anunta-un-nou-val-de-contagiune-in-europa-centrala-si-de-est-8984793
8984793
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.