Filmul despre Nina Simone a cărui imagine este semnată de Mălaimare Jr., lansat în luna decembrie

Autor: Patricia Marinescu Postat la 14 septembrie 2015 129 afişări

Lungmetrajul "Nina", povestea interpretei şi pianistei de muzică jazz Nina Simone, regizată de Cynthia Mort, cu Zoe Saldana în rol principal, va fi lansată în luna decembrie, iar directorul de imagine al filmului este Mihai Mălaimare Jr., potrivit imdb.com.

Filmul, bazat pe autobiografia "I Put a Spell on You" (1992), porneşte de la începuturile carierei artistei, pe numele său adevărat Eunice Kathleen Waymon, ajungând până la perioada sa de glorie, inclusiv relaţia cu asistentul şi managerul său Clifton Henderson, interpretat de David Oyelowo.

Iniţial, Mary J. Blidge a fost propusă pentru rolul principal, însă partitura i-a revenit în cele din urmă actriţei Zoe Saldana, care a mai jucat, printre altele, în producţiile "Avatar" (2009), de James Cameron, şi "Star Trek: În întuneric" (2013), de J.J. Abrams, informează Entertainment Weekly.

Mihai Mălaimare Jr., directorul de imagine al filmului "Nina", a fost elogiat de presa străină în 2014, pentru imaginea filmului "Umblând printre morminte", de Scott Frank, cu Liam Neeson în distribuţie. În anul 2013, a fost premiat de criticii americani, la gala National Society of Film Critics, unde s-a impus la categoria "cea mai bună imagine", pentru pelicula "The Master", de Paul Thomas Anderson. De asemenea, Mihai Mălaimare Jr. a primit, în 2012, premiul pentru cea mai bună imagine din partea Boston Society of Film Critics, pentru acelaşi film, pentru care a fost nominalizat şi la prestigioasele Satellite Awards şi Critics' Choice Awards.

Cineastul român a colaborat, printre altele, cu regizorul Francis Ford Coppola la realizarea filmelor "Tinereţe fără tinereţe" (2007) şi "Tetro" (2009).

Nina Simone a devenit celebră în anii '50 - '60, atât ca interpretă de jazz, cât şi ca pianistă. Artista s-a implicat activ în mişcarea pentru drepturi civile din anii 1960 şi a susţinut la un moment dat folosirea violenţei pentru obţinerea de libertăţi civile. Problemele fiscale au determinat-o să se stabilească în mai multe ţări, inclusiv în Franţa, unde a murit în 2003.

Clifton Henderson a fost mai întâi asistentul cântăreţei şi i-a devenit apoi manager, în ultima parte a carierei.

De-a lungul carierei sale, Nina Simone a abordat numeroase genuri muzicale, precum blues, folk, gospel, pop şi cântece africane. Nina Simone a lansat 20 de albume de studio şi este una dintre cele mai cunoscute voci americane, a cărei repertoriu a inclus piese ca "I Put a Spell on You", "My Baby Just Cares for Me", "Feeling Good" şi "Young, gifted and black".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
NINA SIMONE,
FILM,
BIOGRAFIE
/actualitate/filmul-despre-nina-simone-a-carui-imagine-este-semnata-de-malaimare-jr-lansat-in-luna-decembrie-14711306
14711306
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.