Copiii lui Johnny Cash, în dispută pentru moştenirea de 100 de milioane de dolari lăsată de acesta

Autor: Departamentul Life Postat la 13 septembrie 2015 161 afişări

Averea de 100 de milioane de dolari a lui Johnny Cash i-a revenit, potrivit testamentului, în majoritate fiului acestuia, John Carter Cash, spre decepţia celor patru fiice ale artistului, care vor să îl acţioneze în judecată pe fratele lor vitreg, informează contactmusic.com.

John Carter este singurul copil pe care Johnny Cash l-a avut cu cea de-a doua sa soţie, June Carter Cash, care a murit în 2003, cu patru luni înaintea sa. Cei doi au fost împreună timp de 35 de ani, iar, înainte, cântăreţul american a fost căsătorit cu Vivian Liberto, cu care a avut patru fiice. Acestea au primit moştenire câte un milion de dolari şi au decis să se lupte în justiţie cu John, pentru a primi mai mult.

"O avere imensă este miza aici şi fiicele au sentimentul că au fost păcălite, aşa că vor să fie tratate în mod egal", a declarat o sursă apropiată familiei.

Johnny Cash, care a murit pe 12 septembrie 2003, la vârsta de 71 de ani, a fost unul dintre cei mai influenţi muzicieni ai secolului al 20-lea, fiind premiat cu 11 Grammy. Discografia sa cuprinde 55 de titluri, cărora li se adaugă peste 100 de compilaţii şi albume live.

S-a născut în 26 februarie 1932, în Kingsland, Arkansas. De la vârsta de 12 ani a început să scrie poezii şi cântece, pregătindu-se pentru o carieră muzicală. În 1954, a dat o audiţie pentru Sam Phillips, la Sun Records, cel care i-a lansat pe Elvis Presley şi Jerry Lee Lewis. Deşi Cash voia să cânte gospel, Phillips l-a îndrumat spre o muzică mult mai comercială.

Odată ajuns celebru, Cash a devenit dependent de droguri, ceea ce i-a afectat cariera şi a pus capăt primei sale căsătorii. Cash a fost apreciat şi de generaţia MTV, datorită coverurile sale după piesele "Personal Jesus" (Depeche Mode), "One" (U2), "The Mercy Seat" (Nick Cave). În 2003, a realizat un cover după piesa "Hurt" a trupei Nine Inch Nails, care a primit o serie de nominalizări la MTV Video Music Awards.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
JOHNNY CASH,
MOŞTENIRE,
/actualitate/copiii-lui-johnny-cash-in-disputa-pentru-mostenirea-de-100-de-milioane-de-dolari-lasata-de-acesta-14710904
14710904
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.