FELICITĂRI! Lotul României a obţinut două medalii de aur şi două de argint la Olimpiada Internaţională de Chimie din Bangkok

Postat la 18 iulie 2017 49 afişări

Bilanţul participării româneşti la a 49-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie (IChO), desfăşurată în perioada 6 – 15 iulie, în Thailanda (Nakhon Pathom), însumează patru medalii, dintre care două medalii de aur şi două medalii de argint.

FELICITĂRI! Lotul României a obţinut două medalii de aur şi două de argint la Olimpiada Internaţională de Chimie din Bangkok

Rezultatul plasează România pe locul locul al II-lea în Europa şi al VII-lea în lume în clasamentul neoficial al ţărilor participante (78).

Elevii medaliaţi cu aur sunt Alexandra Dima(Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), câştigătoare a medaliei de argint la ediţia precedentă, şi Paul Haidu-Gerea (Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa), care şi-e egalat performanţa de anul trecut. Medaliile de argint au fost obţinute de Anamaria Leonescu (Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti) şi Dorian Gabriel Muntean (Colegiul Naţional „Spiru Haret” din Tecuci, jud. Galaţi).

La IChO 2017 au fost prezenţi 279 de concurenţi din 78 de ţări.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.