FBI oferă un milion de dolari pentru capturarea unui hacker român

Postat la 01 iulie 2015 10368 afişări

FBI oferă un milion de dolari pentru capturarea unui hacker român

Biroul Federal pentru Investigaţii din SUA a pus la dispoziţie o recompensă de un milion de dolari (890.000 euro) pentru arestarea unui hacker român despre care există informaţii că s-ar ascunde în România, suspectul fiind pe locul doi în topul persoanelor căutate de FBI pentru astfel de infracţiuni.

Autorităţile federale americane promit recompense totale de 4,2 milioane de dolari pentru cei mai periculoşi cinci infractori cibernetici.

Cel mai căutat hacker este Evgheni Mihailovici Bogacev, un cetăţean rus pentru care FBI ar oferi trei milioane de dolari, scrie Mediafax.

Nicolae Popescu se află pe locul doi în topul celor mai căutaţi hackeri online, relatează blogul cotidianului The Washington Post. Românul este acuzat că a păcălit clienţi pe site-uri de vânzări auto, unde posta anunţuri cu maşini care nici măcar nu existau în realitate. Românul şi complicii săi ar fi obţinut prin această metodă infracţională venituri de trei milioane de dolari.

FBI suspectează că Nicolae Popescu se ascunde în România, oferind pentru capturarea lui o recompensă de un milion de dolari.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/fbi-ofera-un-milion-de-dolari-pentru-capturarea-unui-hacker-roman-14529199
14529199
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.