Farmacia Tei şi Bebe Tei au ajuns la afaceri totale de aproape 1,9 mld. lei şi la 17 magazine anul trecut: „În mai vom deschide magazine în Braşov, în iunie la Craiova, iar în a doua parte a anului în Capitală şi în Focşani“

Autor: Mirabela Tiron Postat la 16 ianuarie 2024 183 afişări

Farmacia Tei şi Bebe Tei au ajuns la afaceri totale de aproape 1,9 mld. lei şi la 17 magazine anul trecut: „În mai vom deschide magazine în Braşov, în iunie la Craiova, iar în a doua parte a anului în Capitală şi în Focşani“

Lanţul de farmacii Tei, unul din cele mai dinamice businessuri de pe piaţa locală, fondat de antreprenoarea Roxana Maftei, va pune pe harta extin­derii noi magazine anul acesta, în Braşov, Craiova, sec­torul 4 din Capitală şi Focşani, împreună cu Bebe Tei, potrivit oficialilor companiei.

Farmacia Tei a sărit anul trecut pragul de 1,1 miliarde de lei afaceri, plus 16% faţă de anul anterior iar Bebe Tei a terminat cu 758 mil. lei, în creştere cu 29,3% De anul trecut grupul a intrat şi pe segmentul de suplimente şi OTC-uri pentru animale de companie, cu o gamă de 1.300-1.400 de produse în magazine.

Lanţul de farmacii Tei, unul din cele mai dinamice businessuri de pe piaţa locală, fondat de antreprenoarea Roxana Maftei, va pune pe harta extin­derii noi magazine anul acesta, în Braşov, Craiova, sec­torul 4 din Capitală şi Focşani, împreună cu Bebe Tei, potrivit oficialilor companiei.

„Anul trecut, Farmacia Tei a finalizat cu o cifră de afaceri de 1,1 miliarde de lei, în creştere cu 16%. Creşterea cifrei de afaceri vine din scumpirea produselor, pe volum am avut o scădere cu 4%. Pentru acest an am bugetat la Farmacia Tei acelaşi avans de anul trecut. Bebe Tei a ajuns anul trecut la o cifră de afaceri de 758 mil. lei, în creştere cu 29,3%“, a  declarat pentru ZF Roxana Maftei, fondatoarea Farmaciei Tei.

Lanţul a ajuns anul trecut la 9 magazine Farmacia Tei şi 8 magazine Bebe Tei iar pentru acest an sunt planificate noi deschideri în provincie dar şi în Capitală.

Cea mai recentă deschidere a fost anul trecut în Piteşti, Gavana, pe strada Constantin Dobrogeanu Gherea nr. 1. Noul magazin, ce include o farmacie şi un Bebe Tei, este în linie cu conceptul deja consacrat al Grupului Tei, întinzându-se pe o suprafaţă de peste 2.500 mp şi cu o gamă de peste 60.000 de produse din toate categoriile, de la medicamente, suplimente alimentare, îngrijire personală, pueri­cultură, jucării.

„În mai vom deschide la Braşov un magazin Farmacia Tei împreună cu Bebe Tei, în iunie deschidem la Craiova acelaşi concept iar în a doua parte a anului deschidem în sectorul 4 din Capitală şi la Focşani, aşteptăm autorizaţiile“.

Farmacia Tei este prezentă pe piaţă de 31 de ani, primul magazin fiind deschis în 1992. În 2022, afacerile Farmaciei Tei au ajuns la 950 de milioane de lei iar Bebe Tei, care vinde articole pentru copii, a finalizat cu afaceri de 586 milioane de lei în 2022, mai mari cu 30%, potrivit ultimelor date.

„Oamenii cumpără mai atent, mai cumpătat, se simte că a scăzut puterea de cumpărare, am văzut şi că natalitatea s-a redus foarte mult. De la jumătatea anului trecut am intrat şi pe segmentul de produse pentru animale de companie (câini, pisici), am adus 1.300-1.400 de produse diferite, OTC-uri, suplimente. Este cerere pentru aceste produse, am vrut ca oamenii să găsească în magazinele noastre şi produsele de care au nevoie pentru animalele de companie“.

Cele două lanţuri s-au diferenţiat de alte businessuri din acest sector prin di­ver­si­tatea produselor dar şi prin preţurile mai mici şi prin prezenţa în online. Mai mult, farmaciile Tei sunt dezvoltate pe spaţii mult mai mari decât o farmacie normală, de peste 1.000 de metri pătraţi, ceea ce le face adevărate „hipermarketuri“ de me­dicamente.

Farmacia Tei şi Bebe Tei reprezintă unul dintre businessurile cu capital autohton care a avut o evoluţie accelerată în ultimii ani, consemnând creşteri constante cu două cifre ale vânzărilor. Din Farmacia Tei s-a desprins businessul Bebe Tei, primul super­market cu articole pentru copii, deschis în zona de vest a Capitalei în 2013. Bebe Tei vinde produse pentru copii, lapte praf, pamperşi, dar şi dermato­cos­metice şi produse precum căru­cioare şi paturi pentru copii. În Farmacia Tei se vând  OTC-uri, medicamente cu prescripţie, suplimente alimentare, dermatocosmetice şi alte produse.

În 2022, Pavăl Holding, vehiculul de investiţii al fraţilor Adrian şi Dragoş Pavăl de la Dedeman, a cumpărat 30% din acţiunile companiilor Farmacia Tei şi Bebe Tei iar în iulie Consiliul Concurenţei a aprobat tranzacţia.

Magazinele în provincie, noul pariu

În 2018, compania a intrat cu Bebe Tei şi Farmacia Tei în centrul comercial Vivo din Constanţa (fostul Maritimo Shopping Center), aceasta fiind prima investiţie făcută de lanţ în afara Capitalei. În 2017, lanţul s-a extins în centrul comercial Plaza din Bucureşti, unde antreprenoarea a intrat cu o farmacie Tei şi un magazin Bebe Tei, pe o suprafaţă de 2.500 de metri pătraţi în total, în locul Debenhams, retailerul britanic de modă. În noiembrie 2016, a fost deschisă în cartierul Dristor, în acelaşi corp de clădire cu magazinul Mega Image, o farmacie pe 1.000 de metri pătraţi, în urma unei investiţii de 350.000 de euro.  Investiţii s-au făcut şi în relocare, în 2018 a fost relocată Farmacia Tei de pe Bulevardul Lacul Tei pe Barbu Văcărescu 154-158, chiar lângă Carrefour.

Pe piaţa locală, Farmacia Tei concurează cu marile lanţuri farma, dar şi cu farmaciile independente şi în ciuda competiţiei puternice reuşeşte să îşi asigure în fiecare an creşterea vânzărilor.  În România sunt peste 8.000 de farmacii, potrivit ultimelor date.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.