Falimentul ar putea bate la uşa uneia dintre cele mai mari companii din România. Acţiunile, la minimul ultimelor două decenii

Postat la 31 decembrie 2018 344 afişări

Capitalizarea combinatului chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea s-a diminuat de aproape opt ori în luna decembrie de la 127 milioane de lei în ultima şedinţă din noiembrie la 17,4 milioane de lei în prezent, iar acţiunile au ajuns la minimul ultimilor aproape 20 de ani, în contextul în care compania poate intra în faliment în primăvara anului viitor, ceea ce implică delistarea acesteia.

Falimentul ar putea bate la uşa uneia dintre cele mai mari companii din România. Acţiunile, la minimul ultimelor două decenii

“Faţă de informaţiile şi declaraţiile apărute în presă raportate la evoluţiile majore privind activitatea şi activele Oltchim SA, precum şi faţă de împrejurarea că durată de execuţie a planului de reorganizare expiră în luna aprilie 2019, Oltchim SA informează acţionarii că, în conformitate cu prevederile art. 43, alin. 2 din Legea 85/2006, la data primirii de către Autoritatea de Supraveghere Financiară a comunicarii privind intrarea în procedura de faliment, intervine retragerea valorilor mobiliare de pe piaţa reglementată pe care acestea se tranzacţionează”, potrivit celui mai recent comunicat al Oltchim publicat la bursă.

Oltchim a vândut recent activele de bază către Chimcomplex Borzeşti Oneşti, companie controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza, într-o tranzacţie de circa 127 milioane de euro, ceea ce înseamnă că activitatea de bază a combinatului chimic s-a mutat la Chimcomplex. Fără activele de bază Oltchim nu poate funcţiona ca o companie, de aici şi prăbuşirile din ultimele şedinţe, delistarea acesteia fiind aşteptată de investitori.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
faliment,
actiuni,
minim,
companii,
crestere,
romania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.