Factura la GAZE va EXPLODA! Preţuri imense pentru români

Postat la 24 august 2021 216 afişări

Factura la GAZE va EXPLODA! Preţuri imense pentru români

Clienţii casnici ai companiilor E.On şi Engie care au contracte concurenţiale încheiate anul trecut – şi care au beneficiat astfel de preţurile mai mici de atunci de pe piaţa de gaze – trebuie să se aştepte la măriri masive la factură, după ce contractele expiră şi trebuie să încheie unele noi, la preţurile mult mai mari de acum din piaţă propuse de aceiaşi furnizori. Potrivit calculelor Economica.net, scumpirile ar putea ajunge chiar şi la 67%.

Piaţa gazelor naturale a fost liberalizată de la 1 iulie 2020, astfel că clienţii au putut să încheie contracte în regim concurenţial, la preţurile mult mai bune decât în acest an.

Ce s-a schimbat pe piaţa gazelor

„În situaţia în care clientul casnic va fi inactiv şi nu va încheia, până la data liberalizării, respectiv 1 iulie 2020, un contract de furnizare a gazelor naturale în regim concurenţial, furnizorul actual îi va asigura furnizarea gazelor naturale în mod automat şi după această dată, începând cu data de 1 iulie 2020 şi până la data încheierii unui contract de furnizare a gazelor naturale în regim concurenţial, dar nu mai târziu de data de 30 iunie 2021, în baza contractului reglementat de furnizare a gazelor naturale în vigoare, pe care clientul îl are deja încheiat cu furnizorul actual, dar la preţul din oferta comunicată clientului, pe parcursul lunilor mai şi iunie, de către furnizorul actual”, se arăta în Ghidul ANRE privind liberalizarea pieţei de gaze naturale. Astfel, de la 1 iulie, marii furnizori de gaze naturale au anunţat preţuri mărite pentru cei care nu au decis trecere pe piaţa concurenţială.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
explozie,
factura

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.