Facebook: Un consiliu de supraveghere va reglementa conţinutul, la cererea utilizatorilor

Autor: Dorin Oancea Postat la 14 aprilie 2021 30 afişări

Utilizatorii de Facebook vor putea cere unui consiliu de supraveghere independent să se pronunţe şi asupra conţinutului care a rămas pe platformă, nu doar asupra conţinutului eliminat, relatează Reuters.

Facebook: Un consiliu de supraveghere va reglementa conţinutul, la cererea utilizatorilor

Facebook a creat consiliul ca răspuns la criticile referitoare la gestionarea conţinutului cu probleme, în condiţiile în care cercetătorii şi grupurile pentru drepturi civile au criticat atribuţiile sale limitate.

Măsura oferă utilizatorilor, inclusiv angajaţilor Facebook, posibilitatea de a cere evaluarea conţinutului, a declarat directorul administrativ al consiliului, Thomas Hughes, într-un interviu telefonic.

Într-o postare pe blog, consiliul de supraveghere a declarat că va include detalii în deciziile sale pentru a putea identifica cu uşurinţă persoana care a raportat conţinutul numai dacă ar primi permisiunea.

În următoarele săptămâni este aşteptată o decizie a consiliului în privinţa suspendării pe termen nelimitat a fostului preşedinte american Donald Trump, impusă după evenimentele din 6 ianuarie de la Capitol Hill.

Deciziile consiliului sunt obligatorii şi pot anula deciziile companiei de socializare şi ale directorului executiv Mark Zuckerberg, dar se referă doar la o mică parte din deciziile de conţinut ale Facebook. De asemenea, consiliul poate recomanda modificări de politică, dar Facebook nu este obligat să le adopte.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
facebook,
conţinut,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.