Facebook plăteşte Reuters pentru verificarea informaţiilor publicate pe reţea şi pe Instagram

Postat la 13 februarie 2020 36 afişări

Facebook plăteşte Reuters pentru verificarea informaţiilor publicate pe reţea şi pe Instagram

Facebook a încheiat un acord cu Reuters pentru verificarea conţinuturilor publicate pe platformă şi pe aplicaţia Instagram. Hotărârea a fost luată în contextul în care Facebook se confruntă cu presiuni privind eliminarea ştilor false.

Decizia a venit după ce serviciile secrete americane au informat că platformele de socializare online au fost folosite într-o campanie a ruşilor, care a avut ca scop influenţarea alegerilor din SUA din 2016, lucru negat de administraţia de la Moscova.

O secţie nou înfiinţată în cadrul Reuters se va ocupa de verificarea conţinuturilor - fotografii, înregistrări video, titluri etc. - dedicate utilizatorilor din SUA, în limbile engleză şi spaniolă, a anunţat agenţia de presă într-un comunicat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
facebook,
reuters,
verificare,
publicare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.