Facebook curtează creatorii de conţinut de pe YouTube şi pe starurile acestora

Autor: Madalina Cerban Postat la 15 septembrie 2014 23 afişări

Facebook a început să îi curteze pe marii producătorii de conţinut de pe YouTube şi pe starurile acestora pentru a îşi distribui direct pe reţeaua de socializare clipurile pe care în prezent aceştia le postează pe site-ul de partajare de fişiere video deţinut de Google, potrivit theguardian.com.

Miza strategiei Facebook este aceea de a concura pe această această piaţă cu YouTube şi de a atrage din veniturile din publicitate pe care le înregistrează în prezent site-ul deţinut de Google, scrie theguardian.com.

Potrivit online.wsj.com, deja unii producători de conţinut pentru YouTube, inclusiv Maker Studios, parte a Walt Disney Co., şi Collective Digital Studio, au început experimentele în acest sens şi au distribuit pe Facebook o parte dintre cele mai cunoscute seriale ale lor difuzate pe YouTube.

Astfel, seria animată "Annoying Orange", creată studiourile Collective, a devenit disponibilă şi pe reţeaua de socializare. Aceste clipuri video le apar utilizatorilor Facebook în cadrul fluxului de ştiri ("news feed") şi pe paginile individuale ale creatorilor acestora.

De asemenea, potrivit relatărilor din presa americană, Facebook ar fi angajat deja o echipă în Los Angeles pentru a curta aceste companii şi starurile lor. În plus, compania lucrează la o nouă unitate de publicitate pentru a concura cu veniturile pe care aceştia ar putea să le primească de la YouTube.

Strategia competitivă a Facebook nu este o surpriză, în condiţiile în care se estimează că veniturile din publicitate ale lui YouTube vor creşte de la 5,9 miliarde de dolari, în 2014, la 8,9 miliarde de dolari, în 2016.

Însă firma de cercetare eMarketer se aşteaptă ca YouTube - care atrage peste un miliard de utilizatori pe lună - să încaseze şi mai mulţi bani din publicitate în acest an, respectiv 7,2 miliarde.

Principalele 100 de canale de pe YouTube au generat 9,46 de miliarde de vizualizări în luna iulie, o creştere de 80,5% comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut.

În aceste condiţii, chiar şi pentru Facebook, să concureze cu YouTube este o ţintă înaltă. În trimestrul al doilea din 2014, Facebook a atras 2,68 miliarde de dolari din publicitate, în creştere cu 67% faţă de perioada similară a anului trecut.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FACEBOOK,
YOUTUBE,
CONŢINUT
/actualitate/facebook-curteaza-creatorii-de-continut-de-pe-youtube-si-pe-starurile-acestora-13272488
13272488
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.