Facebook atinge o valoare de piaţă de 1.000 mld. dolari după decizia unei instanţe

Autor: Dorin Oancea Postat la 29 iunie 2021 37 afişări

Facebook a atins valoarea de piaţă de 1 trilion de dolari după ce o instanţă federală a respins o plângere antitrust a Federal Trade Commission, anunţă CNN.

Facebook atinge o valoare de piaţă de 1.000 mld. dolari după decizia unei instanţe

Instanţa a respins plângerea, spunând că agenţia nu a furnizat dovezi care să suţină ideea că gigantul social media deţine un monopol în reţelele sociale.

Acţiunile Facebook au urcat luni cu peste 4% în urma deciziei, urcând pentru prima dată valoarea de piaţă a companiei la peste 1 trilion de dolari.

FTC susţinuse că Facebook a încălcat legile anti-monopol prin achiziţionarea de start-up-uri precum Instagram, pe care le percepea ca o ameninţare la adresa dominanţei sale.

Decizia este un obstacol pentru autorităţile de reglementare antitrust care ceruseră divizarea companiei. Judecătorul a respins plângerea FTC, dar a refuzat să respingă cazul în general, spunând că disputa ar putea fi soluţionată dacă agenţia depune o plângere modificată.

Hotărârea - un răgaz pentru Facebook în mijlocul unui control constant din partea autorităţilor de reglementare din întreaga lume - a determinat imediat noi solicitări pentru Congres să actualizeze legile antitrust ale naţiunii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
facebook,
valoare,
instanţă

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.