"Fabrica de bani" a lui Cristi Borcea a intrat în insolvenţă. Care sunt motivele

Autor: Razvan Muresan Postat la 31 martie 2014 23762 afişări

"Fabrica de bani" a lui Cristi Borcea a intrat în insolvenţă. Care sunt motivele

Tribunalul Alba a admis cererea de intrare în insolvenţă a SC Crimbo Gas SRL, companie deţinută de mama omului de afaceri Cristi Borcea şi de Crimbo Gas 2000 SRL, societate la care acesta este unic asociat. 

Secţia de contencios administrativ, fiscal şi de insolvenţă a Tribunalului Alba a admis cererea de demarare a procedurii de insolvenţă pentru societăţi cu răspundere limitată.

Insolvenţa firmei a fost solicitată anterior la Tribunalul Alba şi de către Direcţia Finanţelor Publice din Braşov, însă instanţa a dispus contopirea celor două dosare şi a admis intrarea voluntară în procedura de reorganizare. Cererile de admitere a creanţelor pot fi depuse până la data de 11 aprilie 2014.

Compania Crimbo Gas SRL, cu datorii de nouă milioane de lei, a avut cifră de afaceri zero în 2012 şi a înregistrat pirederi de 330.000 de lei. Prin comparaţie, în 2009, firma avea o cifra de afaceri de un milion de lei şi pierderi de 1,5 milioane de lei.

Firma Crimbo Gas 2000 SRL, care deţine o parte din Crimbo Gas, a avut afaceri de 9 mil. euro în 2012 şi profit de 40.000 de euro.

​Borcea a mai deţinut, prin intermediul firmei Crimbo Gas 2000, o reţea de 21 de staţii de alimentare cu GPL. În trecut, afacerile cu GPL ale lui Borcea au făcut subiectul unor tranzacţii, segmentul de butelii fiind preluat în 2008 de firma olandeză SHV. Compania a activat timp de trei ani pe piaţa locală sub brandul Primagaz, dar în ianuarie 2012 s-a retras din România. Segmentul de distribuţie a ajuns în 2008 la Rompetrol, care a cumpărat un număr de 150 de staţii de comercializare de autogaz de la firmele lui Borcea.

Fostul acţionar al FC Dinamo, Cristian Borcea, a fost condamnat definitiv la şase ani şi patru luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători. Afacerile sunt conduse de fosta soţie a omului de afaceri, Mihaela Borcea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cristi borcea,
insolventa,
crimbo gas
/actualitate/fabrica-de-bani-a-lui-cristi-borcea-a-intrat-in-insolventa-care-sunt-motivele-12365875
12365875
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.