Export de gaze prin compensare, din a doua parte a anului 2013

Postat la 10 decembrie 2012 8 afişări

Exportul de gaze naturale din România către statele UE va fi posibil din a doua parte a anului viitor, dar nu va fi realizat fizic, prin conducte, ci prin "backhaul", o procedură care permite schimburile virtuale, a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele ANRE, Nicolae Havrileţ.

"Introducerea schimburilor de gaze este o obligaţie faţă de Comisia Europeană, care va fi îndeplinită în partea a doua a anului 2013", a afirmat Havrileţ. Potrivit lui Havrileţ, prima tranzacţie de tip backhaul este programată pentru luna martie a anului viitor, când Transgaz va organiza o licitaţie pentru transportul unei cantităţi de 50.000 de metri cubi de gaze pe zi prin reţeaua proprie pentru o companie din afara ţării care mai întâi cumpără gazele din România şi apoi le vinde pe piaţa locală.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
gaze naturale,
export,
economie,
compensare,
energie
/actualitate/export-de-gaze-prin-compensare-din-a-doua-parte-a-anului-2013-10381549
10381549
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.