Evoluţia tehnologiei poate provoca distrugerea omenirii?

Postat la 29 octombrie 2016 272 afişări

Evoluţia tehnologiei poate provoca distrugerea omenirii?

Noul serial realizat de HBO, ,,Westworld'', spune povestea unei lumi tematice din vestul sălbatic în care oamenii pot interacţiona cu roboţii. În afară de firul narativ din serial, acesta aduce în discuţie anumite întrebări despre interacţiunea omului cu tehnologia.

Mai jos găsiţi opt astfel de întrebări:

Oamenii trăiesc într-un simulator?

Toate persoanjele din simulator îşi trăiesc fiecare zi fără să ştie că se află într-un simulator realizat de designerii parcului tematic. Filozofii şi fizicienii afirmă că în lumea noastră se poate dovedi că nu ne aflăm într-un simulator. Persoanele care cred însă în această afirmaţie susţin că oamenii ar putea evada din simulator dacă ar descoperi o eroare din sistem.

Putem controla inteligenţa artificială?

În serial, personajele din simulator se trezesc de fiecare dată când acesta este restartat şi îşi reiau activităţile zilnice, până când un om real interacţionează cu el. Eroarea descoperită în silmulatorul din film este redată de faptul că personajele încep să-şi reamintească momentele dureroase din trecut, cum ar fi violurile, uciderile sau bătăile. Eroarea ar fi provenit din îmbunătăţirea unui program creat de fondatorul parcului, dr. Robert Ford.

Cercetătorii din prezent consideră că inteligenţa artificială nu ar putea scăpa de sub control. De asemenea, sunt foarte puţine maşinării care s-ar putea comporta sau ar putea vorbi precum oamenii.

Cât de departe ne aflăm de realitatea din serialul Westworld?

În serial, corpul roboţilor este creat cu ajutorul unei imprimante 3D dintr-o soluţie gelatinoasă albă. Posibil, în material, s-ar putea afla nanoboţi sau ar putea fi un tip de ţesut modificat genetic. 

În lumea reală, însă, nu există astfel de materiale, însă inginerii şi cercetătorii lucrează din greu la crearea roboţilor care să pară oameni reali.

Ce este conştiinţa?

Cofondatorul parcului, Arnold, este obsedat de crearea conştiinţei. Acesta a îmbunătăţit ,,gazdele'' cu trăsături precum memoria, interes personal. Trăsătura conştiinţei este complicată deoarece cercetătorii încă nu ştiu ce zonă din corp este responsabilă pentru conştiinţa de sine.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.