Euro a atins nivelul maxim faţă de dolar din ultimii doi ani şi jumătate

Postat la 29 august 2017 68 afişări

Euro a ajuns la 1,20 dolari pentru prima dată din ianuarie 2015, în condiţiile în care prognozele pentru creşterea dobânzilor din Statele Unite s-au redus, potrivit BBC News.

Euro a atins nivelul maxim faţă de dolar din ultimii doi ani şi jumătate

Impactul uraganului Harvey i-a influenţat pe analişti să presupună că Rezerva Federală din Statele Unite nu va risca reducerea creşterii economice, iar temerile în legătură cu activităţile din Coreea de Nord i-au descurajat pe investitori.

Euro a crescut cu 15% faţă de dolar, anul acesta. Euro a crescut în ultimele luni, în condiţiile în care economia zonei euro se îmbunătăţeşte, iar pieţele anticipează că Banca Centrală Europeană ar putea începe să reducă din măsurile programului fiscal pe care l-a derulat pentru a soluţiona problemele generate de criza din zona euro şi de criza cauzată de îngheţarea creditelor de la finalul anului 2000.

Regimul de la Phenian a efectuat, marţi, un nou test balistic, lansând o rachetă înspre Marea de Est (Marea Japoniei), au anunţat autorităţile militare sud-coreene, potrivit site-ul agenţiei de ştiri The Associated Press.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.