Eşti furnizor de produse alimentare? Atenţie la escrocii care îţi trimit oferte din Anglia

Postat la 22 septembrie 2013 433 afişări

Autorităţile din Marea Britanie au transmis o informare Poliţiei Române cu privire la existenţa mai multor incidente în care angrosişti de produse alimentare au livrat bunuri în Marea Britanie, dar nu au primit plata.

Eşti furnizor de produse alimentare? Atenţie la escrocii care îţi trimit oferte din Anglia

În aceste cazuri, suspecţii contactează departamentele de vânzări ale furnizorilor europeni de produse alimentare, pretinzând în mod nereal că sunt angajaţi ai unor companii legitime din Marea Britanie. Aceştia solicită livrarea produselor, însă după ce bunurile ajung la destinaţie plata nu este realizată.

Mecanismul înşelăciunii este următorul:

O companie cunoscută din Marea Britanie trimite, de obicei prin e-mail, o comandă unui angrosist solicitând ca locul de livrare a mărfurilor să fie Marea Britanie (frecvent zona de nord a Londrei).

Verificările de bonitate efectuate de angrosist atestă că este sigură încheierea de afaceri cu societatea respectivă, datorită concordanţei datelor din comandă (numele angajatului înscris pe comandă, datele bancare - compania fiind una cunoscută, denumirea adresei de e-mail care este similară cu cea folosită de compania legitimă).

Livrarea se face la adresa din Marea Britanie, iar localitatea de destinaţie este schimbată de multe ori în ultimul minut. După ce livrarea este efectuată, angrosistul trimite o factură către compania legitimă din Marea Britanie pentru efectuarea plăţii. Societatea din Marea Britanie nu are cunoştinţă despre comandă, este sesizată frauda şi au loc pierderi financiare semnificative pentru compania care a livrat marfa.

Pentru prevenirea acestui gen de fraude, poliţiştii englezi recomandă atenţie sporită la:

Numerele de telefon: contactaţi sediul central al companiei înainte de a trimite orice comandă folosind numărul de telefon fix sau adresa de e-mail menţionată pe pe site-ul companiei, nu numărul de telefon mobil furnizat în comanda primită pe e-mail. Orice număr ce începe cu 00447 este un număr de telefon mobil, caz în care se recomandă prudenţă.

Adresele de e-mail: verificaţi dacă adresa de e-mail prezintă modificări minore faţă de adresa legitimă a companiilor. Este puţin probabil ca o companie cunoscută din Marea Britanie să folosească adrese de e-mail pe platforme web (Hotmail, Gmail, Yahoo, Altavista etc).

Locul de livrare: luaţi în considerare utilizarea opţiunii Street View a aplicaţiei Google Maps pentru a verifica adresa de livrare - pare acesta o adresă de afaceri? În general, adresa de livrare nu are nicio legătură cu societatea din Marea Britanie, fiind închiriată de suspecţi prin folosirea de date de identificare false.

Modificările locului de livrare: orice schimbare a adresei de livrare după ce o comandă a fost efectuată ar trebui să ridice suspiciuni şi să conducă la efectuarea de investigaţii suplimentare.

Orice fraude de această natură sau tentative de fraudă pot fi sesizate la www.actionfraud.police.uk sau sunând la +44 (0) 161 234 9230.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe MonitorulApararii.ro

/actualitate/esti-furnizor-de-produse-alimentare-atentie-la-escrocii-care-iti-trimit-oferte-din-anglia-11372719
11372719
comments powered by Disqus
ZF.ro
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani. Vârsta de pensionare a fost redusă cu 8 ani Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani. Vârsta de pensionare a fost redusă cu 8 ani
Mai aveţi zile de concediu de anul trecut şi vreţi să nu le pierdeţi? Vedeţi aici ce se întâmplă cu perioada de concediu de odihnă neefectuată
Mediafax
Pro şi contra paşaportului Covid. Tot mai mulţi lideri europeni sunt de acord cu ideea, Iohannis se opune Pro şi contra paşaportului Covid. Tot mai mulţi lideri europeni sunt de acord cu ideea, Iohannis se opune
VIDEO Descoperiri majore, care „vor rescrie istoria”, la situl arheologic Saqqara din Egipt
MonitorulApararii
2021, an decisiv pentru marina Turciei. Primeşte primul portelicopter, prima fregată şi primul submarin realizate indigen, dar şi torpile şi rachete antinavă 2021, an decisiv pentru marina Turciei. Primeşte primul portelicopter, prima fregată şi primul submarin realizate indigen, dar şi torpile şi rachete antinavă
Afacerea SolarWinds, volumul 3: intervenţia informatică imediată
MonitorulPartidelor
Dominic Fritz: A treia oară n-am scăpat Dominic Fritz: A treia oară n-am scăpat
Tomac, despre Năsui şi Ciucu: Pretinşi politicieni moralişti. Justificare ieftină şi micime
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu ŞUHAN Bani din vaccin
Comentariu Valeriu Şuhan: Mă vaccinez, dar când şi unde ?!

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.