Erori pe bandă rulantă: o femeie din mediul rural a primit o factură la gaze de 6 milioane de euro

Autor: Petru Mazilu Postat la 20 ianuarie 2022 1289 afişări

O femeie în vârstă de 70 de ani dintr-un sat din judeţul Vaslui a primit o factură pentru gaze în valoare de 33 de milioane de lei. Situaţia a fost remediată după două reclamaţii şi tot atâtea recalculări.

Erori pe bandă rulantă: o femeie din mediul rural a primit o factură la gaze de 6 milioane de euro

Situaţia este cu atât mai ridicolă cu cât singurul consumator de gaze din gospodăria femeii este un aragaz.

Potrivit Digi 24 care a relatat cazul din Vaslui, femeia îşi încălzeşte casa cu lemne, iar gazul este utilizat pentru gătit şi pentru încălzirea apei.

Se pare că eroarea a fost provocată de o virgulă pusă greşit de funcţionarii care au citit indexul de pe contorul victimei.

Factura uriaşă la gaze, în valoare de aproximativ 6 milioane de euro, a fost emisă pentru luna decembrie. După ce femeia a reclamat situaţia, reprezentanţii distribuitorului au emis altă factură în valoare de 1.700 de lei.

Femeia a făcut o nouă reclamaţie, distribuitorul a recunoscut greşeala şi a emis a treia factură în valoare de 200 de lei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
factură,
gaze,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.