Erori de siguranţă fără precedent la Boeing 787. Oficial american: Ar fi trebuit să fie prevenite de proiectanţi

Autor: Anca Barbulescu Postat la 25 ianuarie 2013 49 afişări

Incidentele legate aprinderea bateriilor care au determinat consemnarea la sol a tuturor aeronavelor 787 Boeing sunt erori de siguranţă "fără precedent" care ar fi trebuit să fie prevenite de proiectanţi, a declarat Deborah Hersman, coordonatoarea investigaţiilor din SUA.

"Semnificaţia acestor evenimente nu poate fi subestimată. Nu ne aşteptăm să asistăm la incendii la bordul unui avion. Este o problemă de siguranţă foarte gravă", a spus Hersman, preşedintele Comisiei pentru Siguranţa Transporturilor Naţionale din Statele Unite, potrivit Bloomberg.

Investigatorii au găsit dovada unui scurtcircuit şi a supraîncălzirii necontrolabile a unei baterii care a luat foc la un avion 787 aparţinând Japan Airlines, în Boston, pe 7 ianuarie.

"Nu se ştie încă dacă acestea au fost cauzele sau rezultatul incendiului", a spus Hersman.

Investigaţia este esenţială pentru rezolvarea deficienţei şi repunerea în circulaţie a avioanelor 787, consemnate la sol din 16 ianuarie.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/erori-de-siguranta-fara-precedent-la-boeing-787-oficial-american-ar-fi-trebuit-sa-fie-prevenite-de-proiectanti-10522848
10522848
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.