Epoca 3D şi jocul online au relansat franciza Star Wars. Valoarea: peste 30 de miliarde de dolari

Autor: Dorin Oancea Postat la 20 februarie 2012 78 afişări

Lansarea versiunii 3D a filmului "Star Wars: The Phantom Menace" şi a jocului online "Star Wars: The Old Republic" a sporit considerabil valoarea francizei Star Wars, estimată acum de analiştii de la 24/7 Wall St. la peste 30 de miliarde de dolari.

După apariţia filmului iniţial, Star Wars, în 1977 piaţa a fost inundată nu numai cu cinci alte filme care au dominat topurile de încasări, ci şi de o avalanşă de casete video, DVD-uri, jucării, cărţi şi jocuri video, iar încasările totale erau estimate, în 2007, la peste 22 de miliarde de dolari. În 2011, estimările indicau vânzări de circa 27 de miliarde de dolari. Toate acestea au făcut din creatorul imperiului Star Wars, regizorul George Lucas, multimiliardar: averea sa este estimată de Forbes la 3,2 miliarde de dolari, în septembrie 2011.

Esstimările din 2007 indicau vânzări de 9 miliarde de dolari din jucării şi alte 1,6 miliarde de dolari din jocurile video comercializate. Un impuls major pentru vânzările din jocuri video este aşteptat după apariţia pe piaţă a MMORPG-ului Star Wars: The Old Republic.

,

La 1 februarie, la şase săptămâni de la lansare, Electronic Arts anunţa că The Old Republic este jocul online cu cea mai rapidă creştere a numărului de jucători din toate timpurile: la acea dată se vânduseră 2 milioane de copii, iar numărul jucătorilor care s-au abonat la SWTOR era de 1,7 milioane.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Star Wars,
bani,
incasari
/actualitate/epoca-3d-si-jocul-online-au-relansat-franciza-star-wars-valoarea-peste-30-de-miliarde-de-dolari-9251169
9251169
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.