Emil Boc scrie istorie la Cluj-Napoca! Aşa ceva nu s-a mai întâmplat în România

Postat la 24 aprilie 2021 4806 afişări

Emil Boc scrie istorie la Cluj-Napoca! Aşa ceva nu s-a mai întâmplat în România

Emil Boc a vorbit despre proiectul pilot al autobuzului fără şofer. Cluj-Napoca va fi primul oraş din România care va avea un asemenea autobuz.

Cluj-Napoca va fi primul oraş din România care va avea un autobuz fără şofer, în cadrul unui proiect pilor derulat de Primăria municipiului Cluj-Napoca şi Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN).

„Când licitaţia va fi finalizată, probabil în această primăvară. E un semnal clar că oraşul menţine direcţia verde, nepoluantă, dar şi cu o componentă de inteligenţă artificială, care la Cluj are ingredientele succesului datorită clasei de talente de inovare pe care le avem. Este un climat propice pentru ceea ce înseamnă inovare, IT, inteligenţă artificială.

De aici vor veni slujbele bine plătite ale viitorului. Acest autobuz va fi un prim semnal că acest oraş este racordat la timpul prezent şi viitor. Ştiţi ce are Clujul ca avantaj uriaş faţă de alte oraşe din România şi se compară cu alte oraşe mondiale? Universităţile crează ecosistemul de inovare. Oamenii din profesorii diferite, un arhitect, cu un IT, cu un medic, un muncitor de la asistenţă socială, elite din diverse domenii se întâlnesc şi lucrează împreună. Acesta este marele avantaj al Clujului”, a spus Emil Boc la un radio local.

La începutul anului 2020, Primăria a semnat contractul cu UTCN pentru servicii de consultanţă. Valoarea totală a contractului a fost de 135.000 de lei, iar UTCN va furniza consultanţă pentru achiziţionarea unor autobuze autonome electrice.

Reprezentanţii Primăriei au anunţat că autobuzele fără şoferi vor circula pe străzile Clujului în cel mult doi ani. Autobuzele au o capacitate destul de mica, de aproximativ 12 locuri, iar acestea vor circula în zonele centrale, unde nu ajung alte mijloace de transport.

Cititi mai multe pe www.monitoruldecluj.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cluj napoca,
romania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.