Elveţienii de la Roche rămân liderul sectorului farmaceutic în Dow Jones Sustainability Index

Autor: Razvan Muresan Postat la 19 septembrie 2014 50 afişări

Compania farmaceutică elveţiană Roche, numărul unu pe piaţa local după venituri, a fost desemnată pentru al şaselea an consecutiv liderul sectorului farmaceutic, în clasamentul Dow Jones Sustainability Index (DJSI).

Elveţienii de la Roche rămân liderul sectorului farmaceutic în Dow Jones Sustainability Index

Includerea în acest clasament se bazează pe o analiză a performanţelor economice, sociale şi de protecţie a mediului, evaluând de asemenea guvernanţa corporatistă, managementul riscului, standardele liniei de aprovizionare şi producţie, precum şi practicile şi procesele de muncă. Indexurile DJSI servesc drept repere pentru investitorii care integrează criteriile de dezvoltare durabilă în portofoliile lor.

Roche a primit punctaj maxim în ceea ce priveşte gradul de angajament al angajaţilor, în managementul relaţiei cu clienţii şi în dezvoltarea profesională a angajaţilor, în atragerea şi menţinerea talentelor în organizaţie şi în respectarea drepturilor omului.

În 2009, Roche a introdus o serie de obiective organizaţionale pe o perioadă de 5 ani, folosind indicatori-cheie de performanţă pentru a măsura progresul. Printre aceştia, compania şi-a luat angajamentul de a creşte procentajul femeilor în poziţii-cheie cu până la 50%, dar şi de a reduce consumul de energie şi de a îmbunătăţi eficienţa energetică cu 10% până la sfârşitul anului 2014. În prezent, Roche este în grafic cu toate aceste obiective asumate.

DJSI reprezintă cel mai răspândit sistem global de urmărire a modului prin care companiile derulează proiecte de responsabilitate socială, economică şi de protejare a mediului înconjurător.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/elvetienii-de-la-roche-raman-liderul-sectorului-farmaceutic-in-dow-jones-sustainability-index-13304396
13304396
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.