Elveţia respinge cererea Spaniei de a furniza Ucrainei armament de fabricaţie elveţiană

Autor: Mihai Draghici Postat la 10 februarie 2023 69 afişări

Guvernul Elveţiei a respins o cerere a Spaniei de a furniza Ucrainei două sisteme antiaeriene de fabricaţie elveţiană, autorităţile de la Berna subliniind că ar fi o încălcare a legii privind exporturile de echipamente de război.

Elveţia respinge cererea Spaniei de a furniza Ucrainei armament de fabricaţie elveţiană

"Motivul este acelaşi cu cel pentru care au fost respinse cereri similare formulate de Danemarca şi de Germania anul trecut", a declarat vineri Fabian Maienfisch, purtătorul de cuvânt al Secretariatului elveţian pentru Afaceri Economice.

Elveţia are reglementări stricte privind exporturile de echipamente militare. Parlamentul elveţian urmează să analizeze o flexibilizare a legislaţiei, în virtutea unui proiect depus pe 3 februarie.

Elveţia menţine un statut de neutralitate la nivel internaţional, dar a adoptat unele dintre sancţiunile impuse de Uniunea Europeană Rusiei, admiţând "o situaţie extraordinară", în contextul invaziei militare ruse în Ucraina.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
elveţia,
spania,
ucraina

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.