Elveţia publică numele străinilor investigaţi în ţările de origine pentru evaziune fiscală

Postat la 27 mai 2015 911 afişări

Elveţia a început să publice online numele persoanelor şi firmelor străine investigate în ţările de origine pentru evaziune fiscală, inclusiv în Germania, după ce autorităţile au fost asaltate cu solicitări oficiale din partea instituţiilor fiscale din alte ţări, relatează site-ul Deutsche Welle, citat de Mediafax.

Elveţia publică numele străinilor investigaţi în ţările de origine pentru evaziune fiscală

Justificarea oficială este că publicarea permite celor identificaţi şansa de a angaja un avocat şi de a lua măsuri legale, potrivit Sonntagszeitung, care s-a referit la eliminarea recentă a secretului bancar în Elveţia, la presiunea în special a Statelor Unite.

Publicaţia elveţiană Sonntagszeitung a relatat că în urma numeroaselor solicitări oficiale venite din partea autorităţilor fiscale străine, Elveţia a decis să publice numele, datele de naştere şi naţionalităţile persoanelor respective în gazeta federală în care sunt publicate textele oficiale.

CITEŞTE AICI CARE ESTE EXPLICAŢIA OFICIALĂ DATĂ DE ELVEŢIENI

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
elvetia,
evaziune fiscala,
straini
/actualitate/elvetia-publica-numele-strainilor-investigati-in-tarile-de-origine-pentru-evaziune-fiscala-14339595
14339595
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.