Electrica se pregăteşte să ofere circa 800 mil. lei pentru exitul Fondului Proprietatea din filiale

Postat la 28 martie 2016 66 afişări

Grupul de distribuţie Electrica (EL) ar urma să ofere circa 800 milioane de lei pentru participaţiile minoritare pe care Fondul Proprietatea (FP) le deţine la filialele sale, potrivit unor surse apropiate negocierilor.

Electrica se pregăteşte să ofere circa 800 mil. lei pentru exitul Fondului Proprietatea din filiale

 Rămâne de văzut dacă FP va accepta oferta Electrica.

Surse apropiate negocierilor susţin că FP ar fi cerut un preţ mai mare, respectiv o primă faţă de evaluarea pe care a făcut-o filialelor Electrica în activul său net (841 mil. lei).

Fondul Proprietatea este acţionar cu câte 22% din capitalul filialelor Electrica Distribuţie Muntenia Nord, Transilvania Nord şi Transilvania Sud, Elecrica Furnizare.

Fondul îşi evaluează în activul net la 841 milioane de lei participaţiile la cele patru filiale ale Electrica, după ce în noiembrie anul trecut a urcat valoarea acestora cu 71,3 milioane de lei. Reevaluarea a avut loc în contextul în care pe 10 noiembrie 2015 acţionarii Electrica au aprobat reluarea nego­cierilor cu Fondul Proprietatea pentru achiziţia participaţiilor minoritare la filialele grupului.

Fondul Proprietatea a primit pachetele minoritare de acţiuni la cele patru filiale ale grupului Electrica de la statul român la înfiinţare, în 2005. „Costul de achiziţie“ pentru toate cele patru pachete minoritare de acţiuni este de 422 milioane de lei, iar FP le-a evaluat la 841 milioane de lei, aproape dublu.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/electrica-se-pregateste-sa-ofere-circa-800-mil-lei-pentru-exitul-fondului-proprietatea-din-filiale-15163761
15163761
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.