Eforturile INCREDIBILE pe care le fac aceşti copii pentru a ajunge la şcoală

Postat la 02 octombrie 2016 262 afişări

Pentru majoritatea părinţilor şi a copiilor trecerea străzii în fugă reprezintă partea riscantă a unui drum către şcoală. Însă poveştile de mai jos reflectă obstacolele pe care le trec o serie de copii pentru a învăţa carte.

În satul Genguan, din China, elevii trebuie să meargă pe marginea unei stânci pentru a ajunge la şcoala din Bijie, din sud-vestul provinciei Guizhou. Şcoala generală Bampo este amplasată la mijlocul unui munte. Lăţimea potecii pe care copiii trebuie să meargă este de doar 0,5 metri, ceea ce înseamnă că elevii trebuie să meargă într-o singură linie şi să se lipească de peretele muntelui dacă cineva vrea să treacă pe lângă ei.

Calea a fost creată acum 40 de ani, fiind iniţial un şanţ de irigare, pe această rută un drum către şcoală durază aproximativ două ore. Singurul fapt ce le oferă siguranţă părinţilor este faptul că directorul Xu Liangfan îi acompaniază pe cei 49 de elevi către şcoală.

Deşi pare o poveste incredibilă, pentru copiii defavorizaţi este un lucru normal. Poveştile despre efortul pe care îl fac unii copii pentru a se duce la şcoală pot fi impresionante.

Cititi mai multe pe www.descopera.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
copii,
scoala,
eforturi,
trecere,
drum,
elevi,
parinti,
carte,
fuga

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.