Efectele deciziei CC: Leul a trecut pe apreciere la scurt timp după anunţul de marţi, deşi iniţial s-a depreciat uşor

Postat la 21 august 2012 14 afişări

Moneda naţională a trecut pe apreciere la scurt timp după anunţul Curţii Constituţionale că referendumul este valid din punct de vedere al organizării, dar că nu s-a îndeplinit condiţia de cvorum, iar cursul a coborât pe piaţa interbancară spre 4,4950 lei/euro, deşi iniţial leul s-a depreciat uşor.

Până la anunţul Curţii Constituţionale, cotaţiile au variat uşor sub 4,5 lei/euro. După o uşoară scădere, până la 4,5050 lei/euro, leul a început să se aprecieze, iar cotaţiile au coborât sub 4,5 lei/euro.

În jurul orei 13:15, băncile cotau euro la 4,4940 - 4,4955 lei, iar dealerii spun că ordinele de vânzare de euro au venit în principal de la jucătorii străini, dar nu exclud nici intervenţia indirectă a BNR.

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat marţi un curs de referinţă în creştere cu 0,48 bani, la 4,4987 lei/euro.

"A depăşit brusc pragul de 4,5 lei/euro pe piaţa interbancară după anunţul Curţii Constituţionale, însă mişcarea este mică (de pe la 4,4980 la 4,5010 lei/euro). Volumele au crescut şi este posibil ca saltul să fie temperat de intervenţii", a declarat pentru MEDIAFAX Vlad Muscalu, senior economist la ING Bank.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CC,
Leu,
euro
/actualitate/efectele-deciziei-cc-leul-a-trecut-pe-apreciere-la-scurt-timp-dupa-anuntul-de-marti-desi-initial-s-a-depreciat-usor-9966731
9966731
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.