Economistul şef Raiffeisen: Este nevoie de 20-30 de ani pentru aderarea la zona euro din perspectiva convergenţei reale

Postat la 06 noiembrie 2012 15 afişări

România are nevoie de o perioadă de 20-30 de ani pentru aderarea la zona euro din perspectiva convergenţei reale, însă din punct de vedere nominal este nevoie de doar câţiva ani, a declarat marţi Ionuţ Dumitru, economistul şef al Raiffeisen Bank România.

"Cred că în momentul de faţă a devenit aproape imposibil, tehnic şi practic, să mai aderăm la zona euro în 2015. Ar fi trebuit să fim deja în mecanismul ratelor de schimb, lucru care nu s-a întâmplat", a afirmat Dumitru după o conferinţă la BNR. El a arătat că, din perspectiva convegenţei nominale, probabil că în câţiva ani România ar putea fi pregătită dacă implementează o agendă de reforme foarte serioasă.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
raiffeisen,
aderare,
zona euro
/actualitate/economistul-sef-raiffeisen-este-nevoie-de-20-30-de-ani-pentru-aderarea-la-zona-euro-din-perspectiva-convergentei-reale-10279110
10279110
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.