Economia Marii Britanii a înregistrat o creştere de 2,8%

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 28 iulie 2015 46 afişări

Economia Marii Britanii a înregistrat în trimestrul al doilea o creştere de 2,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi de 0,7% comparativ cu trimestrul precedent, potrivit datelor preliminare publicate marţi de biroul naţional de statistică, citate de MarketWatch.

Datele arată că economia şi-a revenit faţă de primul trimestru, când avansul trimestrial a fost de numai 0,4%, şi ridică semne de întrebare referitoare la cât timp va mai putea Banca Angliei să menţină dobânile la minime record.

Accelerarea creşterii economice a fost susţinută de sectorul serviciilor, care a dezamăgit în primul trimestru, dar care a beneficiat ulterior de creşterea veniturilor populaţiei şi inflaţia scăzută.

Sectorul industrial şi-a revenit la rândul său, datorită activităţilor extractive din Marea Nordului, după luni de zile în care preţurile petrolului au fost foarte scăzute.

Oficialii Băncii Angliei au semnalat recent să momentul majorării dobânzilor, pentru a ţine sub control inflaţia pe termen mediu, se apropie.

Investitorii se aşteaptă, în prezent, ca banca centrală să crească dobânzile la începutul anului viitor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MAREA BRITANIE,
ECONOMIE,
crestere
/actualitate/economia-marii-britanii-a-inregistrat-o-crestere-de-2-8-14648922
14648922
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.