Economia ascunsă a locurilor de muncă din Brazilia

Autor: Andra Stroe Postat la 09 martie 2019 58 afişări

Aproape orice copil din Brazilia cu vârsta cuprinsă între patru şi 17 ani are acces la educaţie. Totuşi, când vine vorba de bebeluşi şi copii mai mici de patru ani, doar unul din trei îşi petrece timpul într-o creşă. Cum a rezolvat o tânără de 27 de ani această problemă?

Economia ascunsă a locurilor de muncă din Brazilia

Îngrijirea publică este gratuită, însă listele lungi de aşteptare şi lipsa de centre în afara punctelor principale ale oraşelor au împiedicat aproape două milioane de copii să se înscrie. De aceea, un grup de femei cunoscut drept "mame comunitare" a început să îşi administreze propriile centre de îngrijire în propriile case.

Lipsa resurselor şi a reglementării reprezintă o provocare gravă pentru aceste femei, dar Elisa Mansur în vârstă de 27 de ani şi-a îndeplinit misiunea de a le ajuta. Mopi, startup-ul înfiinţat de ea, a câştigat concursul pentru proiectul Summit-ul Tineretului din 2018 al Băncii Mondiale.

Oferind mamelor din comunitate instruire, organizare, programe zilnice şi un sistem de rating, Mansur nu numai că a creat practici adecvate pentru educaţia preşcolară: construieşte de asemenea un segment nou pe piaţa muncii din Brazilia. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
brazilia,
locuri de munca,
bebelusi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.