Economia ar putea sa scada cu 2% in 2011, dar la fel de bine poate sa si avanseze cu 1-2%

Postat la 12 august 2010 19 afişări

Economistul-sef al ING, Nicolaie Chidesciuc, anticipeaza ca economia Romaniei se va contracta cu 2% in 2011, in timp ce omologul sau de la Raiffeisen Bank, Ionut Dumitru, se asteapta la un avans al PIB de 1-2%, daca taxele nu vor mai creste si salariile nu vor mai scadea.

"Vad o scadere economica de 2% pentru 2011. Este foarte probabil ca in prima jumatate a lui 2011 sa avem noi masuri de ajustare fiscala si vom vedea cel putin concedieri in sectorul public, ceva mai accentuate decat pana acum", a declarat economistul-sef al ING, Nicolaie Chidesciuc, in cadrul evenimentului ZF Expert.

In opinia acestuia, consumul isi va reveni in a doua jumatate a lui 2011, dupa ce in primele doua trimestre va fi pe scadere.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
recesiune,
scadere,
previziuni,
Chidesciuc
/actualitate/economia-ar-putea-sa-scada-cu-2-in-2011-dar-la-fel-de-bine-poate-sa-si-avanseze-cu-1-2-6866510
6866510
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.