Echipajul navei Maersk Tigris, din care fac parte şi români, a fost eliberat, a anunţat Iranul

Autor: Ioana Bojan Postat la 06 mai 2015 33 afişări

Echipajul navei Maersk Tigris - capturată săptămâna trecută de Iran şi deţinută într-un port din sudul ţării -, din care fac parte şi marinari români, a fost eliberat, a declarat miercuri purtătoarea de cuvânt a Ministerului iranian al Afacerilor Externe, relatează Le Figaro în ediţia electronică.

Cargobotul Maersk Tigris, care efectua o cursă pentru compania daneză Maersk Line şi naviga sub pavilionul Insulelor Marshall, a fost interceptat în timp ce tranzita Strâmtoarea Hormuz pe 28 aprilie, în baza unei decizii a justiţiei în favoarea unei societăţi iraniene.

Echipajul navei Maersk Tigris este format din 24 de membri - patru români, un bulgar, un rus, 13 cetăţeni din Myanmar, un ucrainean, un britanic, un polonez şi doi cetăţeni din Sri Lanka.

Grupul danez a cerut în mod repetat eliberarea echipajului, precizând că "nu este salariat al Maersk Line şi nava nu mai aparţine Maersk Line". Transportatorul afirmă că nava este exploatată de Rickmers Shipmanagement şi efectua o cursă pentru Maersk Line.

"Cei 24 de membri ai echipajului acestei nave sunt liberi. Ei beneficiază de ajutor consular şi din punctul nostru de vedere nu sunt vizaţi de confiscarea navei", a declarat miercuri purtătoarea de cuvânt a Ministerului iranian de Externe, Marzieh Afkham.

"Negocierile continuă între societatea privată reclamantă şi cealaltă parte şi este posibil ca acest caz să fie soluţionat în una sau două zile", a explicat Marzieh Afkham. Ea a reiterat că este vorba despre un "dosar judiciar şi nu de un caz politic sau militar".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IRAN,
NAVĂ,
ROMÂNI
/actualitate/echipajul-navei-maersk-tigris-din-care-fac-parte-si-romani-a-fost-eliberat-a-anuntat-iranul-14216623
14216623
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.