După ce a pierdut bătălia pentru Grecia, UE trebuie să lupte acum pentru Italia

Postat la 10 noiembrie 2011 13 afişări

Pieţele financiare semnalează destul de clar că încercările zonei euro de a izola Grecia şi de a opri contagiunea crizei datoriilor suverane la alte economii, mai importante, au eşuat.

Preocuparea la Berlin, Bruxelles şi Paris nu mai este îngrijorarea privind soarta Greciei, care este aproape pierdută, şi nici chiar în legătură cu Irlanda sau Portugalia, ţări care au primit, de asemenea, ajutor financiar extern. În schimb, liderii europeni trebuie să oprească extinderea crizei de la Italia, a opta mare economie a lumii, la Franţa, a doua economie din zona euro. Cu 1.900 miliarde de euro, Italia are cea de-a treia mare datorie la nivel global.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
zona euro,
grecia,
ue,
italia,
economie
/actualitate/dupa-ce-a-pierdut-batalia-pentru-grecia-ue-trebuie-sa-lupte-acum-pentru-italia-8956651
8956651
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.