Dragnea: Nu resping propunerea de amnistiere a primarilor incompatibili. Legea ANI trebuie clarificată

Postat la 27 septembrie 2013 41 afişări

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, că nu respinge propunerea lui Crin Antonescu privind amnistierea primarilor acuzaţi de ANI de incompatibilitate, arătând că trebuie clarificată legea ANI în privinţa regimului incompatibilităţilor deoarece a fost înţeleasă greşit.

Dragnea: Nu resping propunerea de amnistiere a primarilor incompatibili. Legea ANI trebuie clarificată

 "Trebuie analizat cu foarte mare atenţie, este un subiect fierbinte de câteva luni de zile, în care tot felul de primari au fost declaraţi incompatibili de către ANI, cea mai mare parte dintre ei, dacă nu toţi, au fost convinşi şi sunt convinşi că ei au acţionat corect, supunând că aşa au înţeles ei legea", a afirmat Dragnea, întrebat în legătură cu propunerea lui Crin Antonescu privind o lege de amnistiere a primarilor aflaţi în conflict de interese "public-public".

El a spus că şi primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a câştigat în instanţă pe acestă speţă şi acest lucru arată că "legea ANI trebuie clarificată, sub nicio formă în restrângerea atribuţiilor ANI, dar trebuie clarificat regimul incompatibilităţilor", să fie foarte uşor de înţeles.

"În ceea ce priveşte amnistia, nu resping această propunere, pentru că, totuşi, discutăm de foarte mulţi primari. Dacă numărul lor creşte foarte mult, trebuie să ne uităm cu foarte multă atenţie, fiind vorba de o lege care a fost înţeleasă greşit", a adăugat Dragnea.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dragnea-nu-resping-propunerea-de-amnistiere-a-primarilor-incompatibili-legea-ani-trebuie-clarificata-11408413
11408413
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.