Dragnea: În urma regionalizării, rămân toate autorităţile din prezent şi se adaugă cele regionale

Postat la 20 februarie 2013 20 afişări

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, miercuri, că, în urma regionalizării, va exista şi un prefect regional şi că vor rămâne şi toate autorităţile locale din prezent, respectiv primari, consilieri locali şi judeţeni.

Dragnea a explicat că după regionalizare va exista un prefect regional, ca reprezentant al Guvernului în regiune, în acest moment fiind două variante: fie câte un prefect pe fiecare regiune, fie un singur prefect regional ajutat de subprefecţi în judeţe.

"Opinia noastră este ca regiunea să aibă un consiliu regional format din consilieri regionali, structura aleasă şi regiunea va fi condusă de un preşedinte. (...) Dacă va fi propus şi acceptat, vom institui un prefect regional şi sunt variante: prima să fie un singur prefect regional şi subprefecţi în fiecare judeţ sau câte un prefect în fiecare regiune. Prefectul este reprezentantul Guvernului în teritoriu şi urmăreşte realizarea programului de guvernare de către comunităţi", a spus Dragnea.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
regionale,
Dragnea,
respectiv primari
/actualitate/dragnea-in-urma-regionalizarii-raman-toate-autoritatile-din-prezent-si-se-adauga-cele-regionale-10578136
10578136
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.