Dow Jones pierde peste 1.000 de puncte în primele ore de tranzacţionare

Postat la 24 august 2015 227 afişări

Dow Jones pierde peste 1.000 de puncte în primele ore de tranzacţionare

Indexul Dow Jones Industrial Average a pierdut peste 1.000 de puncte în primele ore de tranzacţionare, potrivit WDRB.com.

Indexul S&P 500 a pierdut 87 de puncte sau 4,5%, iar Nasdaq a scăzut cu 5,1% (247 puncte).

Investitorii din jurul lumii încep să facă pariurile după o deschidere dramatică a burselor europene şi americane, în condiţiile în care pieţele din Asia şi Orientul Mijlociu sunt în picaj.

Indicele Nikkei al Japoniei a deschis în scădere cu 4,6%, în timp ce Shanghai Composite, indicele de referinţă al Chinei, s-a prăbuşit cu 8,5%, cel mai mult după 2007, după ce investitorii s-au îngrămădit să plece din cauză că guvernul de la Beijing nu a intervenit pentru a readuce piaţa pe linia de plutire sau pentru a reduce dobânzile.

Indicele BET, principala referinţă a bursei de la Bucureşti, a deschis şedinţa de tranzacţionare de azi cu un minus de 4%, intrând astfel în teritoriu negativ faţă de începutul anului.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dow-jones-pierde-peste-1-000-de-puncte-in-primele-ore-de-tranzactionare-14686610
14686610
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.