Dorin Chirtoacă: Moldova ar putea fi preluată, dacă vor fi comise greşeli. Moscova stă la pândă

Autor: Cătălina Mănoiu Postat la 30 iulie 2015 213 afişări

Republica Moldova ar putea fi preluată de către Moscova, aşa cum s-a întâmplat în cazul Crimeei şi, recent, în regiunile Doneţk şi Lugansk, în momentul în care vor fi comise greşeli, a declarat primarul Chişinăului, prim-vicepreşedintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă.

"Moscova evident stă la pândă şi în momentul în care vor fi comise greşeli, Moldova ar putea fi preluată exact cum a fost preluată Crimeea sau acum regiunile Doneţk şi Lugansk", a declarat primarul Chişinăului, prim-vicepreşedintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, pentru RFI.

Dorin Chirtoacă a mai atras atenţia că menţinerea instabilităţii în Republica Moldova "nu doar ar da satisfacţie Rusiei, dar ar fi preluată destul de rapid şi fără mari dificultăţi de către Federaţia Rusă".

Primarul Chişinăului a declarat că nu are emoţii cu privire la votul de joi, afirmând că este de părre că "lumea conştientizează că o asemenea situaţie nu poate trena la nesfârşit pentru Republica Moldova, întrucât este chiar periculos".

"Guvernul care se formează astăzi, în cazul în care vom da dovadă de coerenţă, de corectitudine, de consecvenţă, în cazul în care va fi respectat acordul coaliţiei, care este unul corect, echilibrat (...), deci toate astea împreună sper să dea şansa ca timp de trei ani şi jumătate până la alegerile parlamentare oamenii să recapete încrederea în integrarea europeană (...)”, a mai spus Dorin Chirtoacă.

Foto: Liviu Chirica / Mediafax Foto

Cât priveşte provocările Guvernului condus de candidatul la funcţia de premier, liberal-democratul Valeriu Streleţ, Chirtoacă a afirmat că, pentru Republica Moldova, este o oportunitate şi o provocare să încheie o perioada similară celei de care România a avut parte între anii 2000-2004 şi să înceapă un parcurs asemănător cu cel al anilor 2004-2014.

"Adică să ne despărţim de perioada când totul era la cheremul politicienilor, când prin ordine şi telefoane date prin firul roşu, cum se mai spunea pe atunci sau inclusiv indicaţii de la Moscova venite, se hotărau multe lucruri la nivel de ţară, respectiv trecerea spre o altă formă de guvernare, unde totuşi, puterile devin separate în stat şi justiţia devine independentă", a conchis Dorin Chirtoacă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MOLDOVA,
DORIN CHIRTOACA,
preluare
/actualitate/dorin-chirtoaca-moldova-ar-putea-fi-preluata-daca-vor-fi-comise-greseli-moscova-sta-la-panda-14656878
14656878
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.